Nele

 
 

De Grimbergse Volkskunstgroep Nele zag het daglicht in 1969 om spoedig het gezelschap te krijgen van twee kindergroepen en een vendelierskorps, Draeckenbaert.


De naam Nele verwijst naar het beroemde koppel Tijl en Nele uit de opstand tegen de Spaanse bezetter. Onze jongens en meisjes dragen dan ook een 16de-eeuwse kledij in breugeliaanse kleuren.

Met het wekelijks volksdansen en vendelen en met allerlei feestelijkheden biedt Volkskunstgroep Nele de inwoners van Grimbergen en omstreken reeds vele jaren een aangename en sociale vrijetijdsbesteding.

Oefenstonden

Al wie wil komen dansen mag vrijblijvend eens een kijkje komen nemen en uitproberen. Een partner is niet nodig, voorkennis evenmin.

Interesse om zelf ook eens een dansje te proberen? Klik op onze repetitiebladzijde!

Na de repetities houden we van een natje en een droogje in ons lokaal (Oud gemeentehuis Beigem) of in De koffiepot (Beigem kerk)

De dansleiding is in handen van Jan Laeremans en Ilse Schoonjans

Activiteiten

Naast onze wekelijkse oefenstonden organiseren wij ook een aantal vaste activiteiten: ons herfstweekeind in een of andere uithoek van Vlaanderen of Nederland, het volksdansfeest op de derde zaterdag van november, een jaarlijk etentje, een stevige winterwandeling,...
Rond 1 mei hielden we al geregeld een winterverbranding, en in de zomervakantie staat er soms buitenlandse reis op het programma.

Muzikanten

Op de oefenstonden worden de dansers steeds begeleid op accordeon, maar vaak spelen ook andere muzikanten mee. Bij optredens zorgen we voor een ruimer orkest, dat bij gelegenheden ook volksdansfeesten of andere festiviteiten kan opluisteren.
Nieuwe muzikanten worden bij ons met bazuingeschal verwelkomd!

Optredens

Nele is geen professionele dansgroep, maar voor optredens kunt u ons altijd contacteren. Doorgaans brengen we dan 1, 2 of 3 blokken van 20 minuten, met een afwisseling van vendelen, muziek, dans en vaak ook samendans met het publiek. Het is tenslotte VOLKSdans!

Nele treedt geregeld op in het binnenland, en was reeds te gast in Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Mallorca, Nederland, Oostenrijk, de V.S. en Zweden.

De groep brengt een selectie van Vlaamse dansen of vendelspelen, waarbij traditionele en nieuwe creaties elkaar afwisselen.

Wil je ons contacteren voor een optreden? Klik op onze contactpagina!

Algemene informatie

Info